لوگو شتابدهنده مجازی وینوهاب
  • خدمات
    • آموزش راه‌اندازی کسب‌و کار
    • مسئولیت اجتماعی
  • منتورینگ
    • رزرو جلسه منتورینگ
    • ورود/ثبت نام منتور
  • جذب سرمایه
  • راهکارهای سازمانی
  • تعرفه‌ها
  • دانشنامه
Menu
  • خدمات
    • آموزش راه‌اندازی کسب‌و کار
    • مسئولیت اجتماعی
  • منتورینگ
    • رزرو جلسه منتورینگ
    • ورود/ثبت نام منتور
  • جذب سرمایه
  • راهکارهای سازمانی
  • تعرفه‌ها
  • دانشنامه
ENGLAND FLAG
ورود/ثبت نام
Menu
  • خدمات
    • آموزش راه‌اندازی کسب‌و کار
    • مسئولیت اجتماعی
  • منتورینگ
    • رزرو جلسه منتورینگ
    • ورود/ثبت نام منتور
  • جذب سرمایه
  • راهکارهای سازمانی
  • تعرفه‌ها
  • دانشنامه
لوگو پلتفرم شتابدهی وینوهاب
ENGLAND FLAG
نقشه‌ذهنی استارتاپ‌ها
نقشه ذهنی در استارتاپ و استفاده از آن
18 تیر 1400
بازاریابی درونگرا و برونگرا
بازاریابی درونگرا و برونگرا؛ مزایا و تفاوت‌ها!
4 مرداد 1400

فایل ارائه به سرمایه‌گذار

25 تیر 1400
ارائه به سرمایه گذار

الگوهای ارائه اسلایدی استارتاپ

الگوی ارائه آسانسوری 30 ثانیه‌ای

الگوی ارائه 1 دقیقه‌ای

آمادگی برای ارائه به سرمایه‌گذار

پیش‌نیازهای ارائه به سرمایه‌گذار

چه عواملی باعث می‌شود یک استارتاپ قابل سرمایه‌گذاری باشد؟

باید و نبایدهای ارائه به سرمایه‌گذار

زمان تخمینی مطالعه مقاله

برای کسب و کارتان نیاز به بودجه دارید؟ می‌خواهید ایده‌هایی که در سر دارید برای افراد توضیح دهید و بودجه بگیرید؟ یا شاید می‌خواهید با شرکای تجاری جدید قرارداد ببندید.

اگر می‌خواهید استارتاپتان بتواند سرمایه جذب کند، باید بتوانید افراد را متقاعد کنید که از ایده شما حمایت کنند. یک ارائه پیچ‌دک کوتاه و تأثیرگذار، راهی عالی برای تحت تأثیر قرار دادن سریع مخاطبان خود است.

احتمالا شما هم مثل بیشتر بنیانگذاران، 24 ساعته و 7 روز هفته به استارتاپ خود فکر می‌کنید. احتمالا هر صبح با ایده‌ای جدید راجع به ویژگی‌های محصول از خواب بیدار می‌شوید و شب‌ها با فکر کردن در مورد کمپین‌های بازاریابی به خواب می‌روید.

احتمالا آخرین فیلمی که در سینما دیده‌اید را به خاطر نمی‌آورید و بزرگ‌ترین تفریحتان جلسات گروهی ایده‌پردازی و همکاری با تیم است. احتمالا هم دنبال کردن سرمایه‌گذاران در لینکدین از جمله علایق و سرگرمی‌های شماست.

اشتیاق، سخت‌کوشی و تا حدی وسواس سالم، از عناصر اساسی موفقیت در کارآفرینی است. با این حال، گاهی بنیانگذاران بیش از حد نیاز روی ایده‌های اولیه متمرکز می‌شوند و یک واقعیت مهم را فراموش می‌کنند:

موفقیت نهایی بنیانگذار یک استارتاپ به این بستگی دارد که دیگران چشم‌انداز او را بخرند.

جمله بالا به این معناست: پیشرفت شما بستگی به توانایی شما برای ارائه ارزش مدنظرتان دارد؛ اینکه شما چه کسی هستید، چه کاری انجام می‌دهید و چرا این کار مهم است؟

رسیدن به نقاط عطف مهمی مثل جذب سرمایه، تأمین استعدادهای برتر و جذب مشتری جدید، همه به مهارت یکسانی احتیاج دارند: گفتن داستانی که باعث شود مخاطب بگوید: “اووووه ، آره!”

بعضی اوقات برای این کار 30 دقیقه وقت دارید. در سایر مواقع فقط 30 ثانیه فرصت دارید. در هر 2 حالت، این وظیفه شماست که بتوانید به صورت واضح بیان کنید که چرا یک مخاطب خاص باید به ایده و کسب و کار شما اهمیت دهد.

یکی از قدرتمندترین ابزارهای شما در رسیدن به این هدف، ارائه اسلایدی است. شما به عنوان بنیانگذار استارتاپ، در مراحل اولیه می‌توانید از الگوهایی برای ساخت فایل ارائه خود استفاده کنید و با این الگوها، نمای کلی ارزش‌های تجاری، فرصت‌های بازار و آمار و ارقام خود را توضیح دهید.

در این مطلب، ما در مورد اینکه چرا بنیانگذاران باید قبل از ارائه اسلایدی خود به سرمایه‌گذار، روی ارائه 30 ثانیه‌ای و ارائه 1 دقیقه‌ای کسب و کار خود تسلط پیدا کنند، توضیح خواهیم داد. همچنین دستورالعمل‌هایی برای ساخت داستان‌ها، سفارشی‌سازی الگوهای اسلاید و برقراری ارتباط با سرمایه‌گذاران بالقوه به شما ارائه خواهیم داد. بیشتر این تکنیک‌ها همان‌هایی هستند که استارتاپ‌های تراز اول دنیا برای جذب سرمایه‌های میلیون دلاری استفاده کرده‌اند.

پس از خواندن این راهنما، شما دقیقاً متوجه می‌شوید که برای یک ارائه جذاب و متمایز کردن خود از سایرین چه کارهایی لازم است.

پس بیایید شروع کنیم…

الگوهای ارائه اسلایدی استارتاپ

الگوی ارائه آسانسوری 30 ثانیه‌ای

به عنوان بنیانگذار استارتاپ، شما قرار است صدها نفر را در جلسات، رویدادها و کنفرانس های مختلف ملاقات کنید. همچنین احتمالا لازم باشد به وسیله ایمیل، خود را به افراد کاملاً غریبه معرفی کنید. در چنین شرایطی، حقیقت این است که چند ثانیه فرصت دارید تا کنجکاوی مخاطبان را برانگیزید. بهترین راه برای تمرین اینکار، اجرای یک ارائه 30 ثانیه‌ای جذاب است.

این ارائه به زبان ساده توضیح می‌دهد که:

  • شما در استارتاپ خود چه کاری انجام می‌دهید؟
  • خدمات شما برای چه کسانی عرضه می‌شود؟
  • و اصلا چرا این محصول یا سرویس شما مهم است؟

 همانطور که از نام ارائه آسانسوری هم مشخص است، با این روش می‌توان به سرعت کلیات کار را برای یک غریبه حین سوار شدن به آسانسور هم بیان کرد. برای ساختن ارائه 30 ثانیه‌ای، می‌توانید از الگوی زیر استفاده کنید:

بیایید بخش‌های مختلف این مدل ارائه را بیشتر بشناسیم:

  1. ماهیت استارتاپ باید کوتاه، ساده و قابل درک برای همه باشد. مانند “وب‌سایت”، “یک اپلیکیشن تلفن همراه”، “سخت افزار یا نرم‌افزار دسکتاپ”.
  2. مشکلی که حل می‌کند: شما باید بتوانید مشکل و مسئله‌ای که امروز وجود دارد یا به خوبی حل نشده را حل کنید. این مشکل یا مسئله باید موضوعی باشد که همه بازار هدفتان آن را به سادگی متوجه شده و با آن سروکله می‌زنند. مانند “کاهش زمان جمع‌آوری زباله‌ها” یا “یک تجربه سرگرم‌کننده همه جانبه”.
  3. مخاطبان هدف استارتاپ، گروهی از افراد هستند که استارتاپ شما راه‌حل برای مشکل آنها ارائه می‌کند. در مواردی که کسب و کار مشتری محور است، این افراد معمولاً به صورت یک سری اطلاعات دموگرافیک (جمعیت‌شناختی) بیان می‌شوند؛ مانند “زنان 25 تا 35 ساله”. در مورد اپلیکیشن‌های تجارت محور، مخاطبان معمولا به صورت یک شغل در یک نوع شرکت بیان می‌شوند؛ مانند “مدیران روابط عمومی در شرکت‌های نرم‌افزاری متوسط”
  4. مزیت رقابتی یا فوت کوزه‌گری، ویژگی منحصر بفرد شما برای حل مشکل و تسلط بر بازار را نشان می‌دهد. مثلا “ارسال ایمیل‌های هشدار در مواقع لزوم” یا “سرعت بسیار بالای خدمت‌رسانی”.

وینوهاب با داشتن شبکه گسترده‌ای از انواع سرمایه‌گذاران، می‌تواند مسیر جذب سرمایه برای استارتاپ را برایتان هموار سازد. برای شروع کافیست فرم موجود در صفحه زیر را تکمیل کرده و روی دکمه «ارسال درخواست» کلیک کنید. 

اطلاعات و فایل‌های تکمیلی ارائه شده از سوی شما در اختیار شبکه بزرگ سرمایه‌گذاران وینوهاب قرار گرفته و مورد بررسی قرار می‌گیرد.

فرم درخواست جذب سرمایه

 

الگوی ارائه 1 دقیقه‌ای

پس از اینکه بر ارائه آسانسوری 30 ثانیه‌ای استارتاپ خود مسلط شدید، حالا آماده‌اید که ارائه 1 دقیقه‌ای خود را حاضر کنید. در این مرحله می‌توانید چند مورد مهم را هم به ارائه خود اضافه کنید، از جمله:

  1. ارزش بازاری که تجارت شما قرار است در آن باشد.
  2. رقبای شما، و تفاوت شما با آنها.
  3. وضعیت فعلی کسب و کار یا محصول شما.
  4. درخواست شما (چطور شخص یا افرادی که شما به آنها ارائه می‌دهید، می‌توانند به شما کمک کنند؛ مثلا کمک مالی و ارائه سرمایه و… ).

در ادامه با “الگوی 1 دقیقه‌ای ارائه” آسان از موسسهFounder  آشنا می‌شوید:                                                                                    

بیایید موارد کلیدی ارائه 1 دقیقه‌ای را با هم بررسی کنیم:

  1. “مشکلی که استارتاپ من حل می‌کند“، باید کوتاه، ساده و قابل درک باشد. مانند “یک وبسایت”، “یک اپلیکیشن تلفن همراه”، “سخت افزار یا نرم افزار دسکتاپ”.
  2. شما پیشنهاد خود را برای کمک به مخاطبان دارید، لذا باید بتوانید مشکلی را حل کنید. مشکل باید موضوعی باشد که همه آن را به ساادگی متوجه شده و با آن سروکله می‌زنند. مانند “کاهش زمان جمع‌آوری صورتحساب” یا “یک تجربه سرگرم گننده همه جانبه”.
  3. مولفه نهایی یا فوت کوزه گری، رویکرد منحصر به فرد شما برای حل مشکل و تسلط بر بازار را نشان می‌دهد. برخی از مثالها در این رابطه شامل ” ارسال ایمیل های هشدار خودکار بر اساس آنالیز بالاترین زمان پاسخ” یا “دنیای مجازی ساخته شده در واکنش به حرکات بازیکنان” می باشند.

آمادگی برای ارائه به سرمایه‌گذار

قبل از اینکه فایل ارائه (پیچ دک) خود را آماده کنید، حتما چشم‌انداز و علایق سرمایه‌گذاران را در نظر بگیرید.

سرمایه‌گذاران در هفته حداقل 20-10 ایده و استارتاپ را می‌بینند و بررسی می‌کنند؛ هم به صورت حضوری و هم از طریق ایمیل. یکی از شرکت‌های سرمایه‌گذاری مرتبط با سیلیکون‌ولی اعلام کرده است که هر ساله حدودا 3000 استارتاپ را بررسی می‌کند. همه این‌ها استارتاپ‌هایی هستند که حضوری یا غیرحضوری استارتاپ خود را ارائه داده‌اند؛ اما چه تعداد از آن شرکت‌ها در نهایت موفق به جذب سرمایه می‌شوند؟ فقط 15 تا!

چشم‌انداز فعلی سرمایه‌گذاران خطرپذیر نشان می‌دهد که آنها مایلند با تعداد استارتاپ‌های کمتر، قراردادهای بزرگتری ببندند.

پیش‌نیازهای ارائه به سرمایه‌گذار

  1. یک ایده قوی استارتاپ که پس از بررسی و تحقیقات بازار منسجم و مستحکم، ارائه شده است.
  2. نمونه اولیه، ثبت اختراع یا هر نوع مدرکی که ثابت کند ایده شما قابل اجرا شدن است.
  3. یک مدل مالی استارت آپ که ساده و مقیاس‌پذیر باشد و پیش‌بینی کند که در مدت مشخص، قرار است چه مقدار درآمد داشته باشید.
  4. یک ارائه قوی 10 تا 15 صفحه‌ای که سوالات سرمایه‌گذاران را پاسخ بدهد.
  5. توان شش ماه زندگی کردن با پس‌اندازها و بدون درآمد

عامل دیگری که باید در نظر بگیرید این است که باید به دنبال چه نوع جذب سرمایه‌ای بروید. قبل از تلاش برای ارائه و جلب نظر سرمایه‌گذاران، ببینید که استارتاپ شما در چه مرحله‌ای قرار دارد! آیا می‌تواند پیش‌نیازهای سرمایه‌گذاران را برآورده کند؟ اگر هنوز در دور اول جذب سرمایه هستید، احتمالاً هنوز در مرحله قبل یا خود مرحله درخواست سرمایه از سرمایه‌گذاران نیک‌اندیش (Angel Investors) هستید. در نتیجه، به هیچ وجه نباید برای سرمایه‌گذاران خطرپذیر (Venture capital) مطرح کنید.

چه عواملی باعث می‌شود یک استارتاپ قابل سرمایه‌گذاری باشد؟

  1. آیا واقعا مشکلی را از مخاطبانش حل می‌کند؟
  2. آیا می‌تواند مشکل را در بازار گسترده بزرگ‌تری هم حل کند؟ (مقیاس‌پذیری)
  3. آیا مزیت رقابتی پایداری برای ادامه حیاتش دارد؟
  4. آیا با این ایده می‌توان کسب درآمد کرد؟

جواب‌هایتان به این چهار سوال را بررسی کنید و بدین ترتیب شانس بیشتری برای جذب بودجه از سرمایه‌گذاران داشته باشید.

باید و نبایدهای ارائه به سرمایه‌گذار

به فایل پیچ‌دک به عنوان یک طرح تجاری تصویری نگاه کنید. هدف شما این است که به طور مختصر دانشی که از بازار دارید، مدل کسب و کار و شرایط لازم برای اجرای کار را نشان دهید.

یک ارائه استاندارد از 10 تا 14 اسلاید تشکیل شده است. رایج‌ترین اشتباهی که فاندر‌های (بنیانگذاران) تازه‌کار مرتکب می‌شود، این است که جزئیات را خیلی زود و خیلی زیاد در فایل پیچ‌دک خود می‌گنجانند.

واقعاً مهم است که زیاد خود را درگیر جزئیات نکنید. چرا؟ چون کاری که باید انجام دهید این است که به سرمایه‌گذاران اطلاعات کافی بدهید و آنها را مشتاق کنید تا خودشان در ادامه از شما اطلاعات بیشتری بخواهند. در واقع هدف شما از جلسه شماره 1 این است که افراد را به اندازه کافی علاقه‌مند کنید که خواهان جلسه شماره 2 باشند.

کارهایی که باید انجام دهید:

  • در اسلایدهای پیچ‌دک، متن‌ها را خلاصه و کوتاه بنویسید.
  • از فونت‌های سایز بزرگ که خواندن آنها ساده است، استفاده کنید.
  • فایل پیچ‌دک شما شامل نمودارهای رنگی، آمارها و گرافیک باشد.
  • هر اسلاید را با عنوانی (به عنوان مثال مسئله، راه‌حل، تیم) مشخص کنید.

کارهایی که نباید انجام دهید:

  • پیش‌بینی‌های غیر منطقی از روند رشدتان را در پیچ‌دک نیاورید.
  • جزئیات اضافی راجع به استخدام و همکاری با افراد ننویسید.
  • بیش از حد از جملات بولِت‌دار استفاده نکنید.
  • راجع به قابلیت‌های خود اغراق نکنید.

دانلود نمونه فایل ارائه به سرمایه‌گذار (پیچ‌دک) 

861
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

مفاهیم مالی کارآفرینی
14 فروردین 1401

16 مفهوم مالی که هر کارآفرین باید بداند!


ادامه مطلب
پیوت در استارتاپ
14 اسفند 1400

پیوت در استارتاپ به چه معناست و چطور پیوت کنیم؟ +مثال


ادامه مطلب
طراحی مارکتینگ پلن استارتاپ
30 بهمن 1400

چطور مارکتینگ پلن طراحی کنیم؟ (به همراه مثال)


ادامه مطلب

2 Comments

  1. یاسر گفت:
    2 آذر 1400 در 04:56

    سلام .توضیحات کاربردی و مفیدی دادید.خیلی ساده و جامع .تشکر

    پاسخ
    • navid گفت:
      14 آذر 1400 در 12:36

      سلام، خوشحالیم که مطلب برای شما مفید بوده است.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

وینوهاب

وینوهاب بزرگترین شتاب‌دهنده مجازی در ایران، نسل جدید شتاب‌دهنده مجازی برای پارسی زبانان


شماره پشتیبانی:

۰۲۱۹۱۳۰۱۳۲۵

۰۹۹۲۹۹۱۶۸۱۶

خدمات

آموزش راه‌اندازی کسب و کار
همکاری سازمانی
تعرفه‌ها
جذب سرمایه
مسئولیت اجتماعی

منتورینگ

رزرو جلسه منتورینگ
ورود / ثبت نام منتور

وینوهاب

درباره ما
تماس با ما
راهنما
سوالات متداول
قوانین و مقررات

2022 Vinnohub - All rights reserved